petek, 15. julij 2011

Čas, bivak, pljusk, napad!

Najprej opravičilo za izostanek. Včeraj smo ostali brez računalnika in zato nismo mogli poročati o našem pestrem dogajanju. Današnja objava bo zato malo daljša, morda pa objavimo celo dve. :)

Pojdimo lapo po vrsti.

Naši arheologi so odkrili časovni sroj, ki so ga skrbno skrivali vse do otvoritvenega večera za MČ-je. GG-ji so dešifrirali navodila za zagon, MČ-ji pa so na različnih točkah zbirali gorivo.




Stroj smo uspešno aktivirali in popeljal nas je v stari svet Egipčanov. V našem taboru so se pojavile muije, Kleopatra s svojimi spremlevalkami in čisto prava piramida! (za to so zaslužni naši mrljivi pionirci. En velik M za FR-je. 3, 4,... M!).




Za konec smo zapeli še himno letošnjega taborjenja, si umili zobke in šli spat.





No, skoraj vsi. :) Tega dne so maši maturantje izvedeli rezultate meture, zato smo jim pripravili majhno presenečenje z BOŽANSKO torto!






Večerno potovanje v čas naših najmlajših ni niti malo izmučilo. Vstali so že navsezgodaj, še pred budnico, vsei neučakani in željni novih pustolovščin. Dopoldne so si urejali vodove kotičke v gozdu, medtem pa so se GG-ji odpravljali na dvodnevno bivakiranje.




Po njihovem odhodu, so se tudi Medvedki in Čebelice, tako kot njihovi starejši vzorniki prejšnje dneve, lotili opravljanja svojih veščin.

Potovanje skozi čas pa je pustilo tudi druge nepričakovane posledice. Majhne čarovnije so se dogajale cel dan, najbolj šokantna pa se je zgodila takoj po kosilu, ko se je iz jasnega neba, z dvema majcenima oblačkoma karnaenkrat začelo rositi! Prijetno pršenje je bilo dobrodošlo, a kratkotrajno. Sonce je še vedno močno pripekalo, zato se je vodstvo odločilo, da rdečerutkarje odpelje na osvežitev na kopališče v Podzemelj.



Oni so se špricali, GG-ji pa so "švicali". Naša ekipa jih je ponovno obiskala v večernih urah, ko je večina že spala, saj jih je trdo celodnevno delo močno izmučilo.

Nasprotno, so bili po vrnitvi s kopanja MČ-ki še vedno polni energije in pripravljeni na večerno druženje ob ognju.
Egipčanska božanstva pa nam niso privoščila mirnega večera. Poskrbela so za popolnoma nepričakovano presenečenje. Tuje pleme (beri kot "skupina petih fantov iz Metlike") je našemu taboru napovedalo krajo zastave. V večernem zboru so se zato vsi starejši (PP, RR in grče) hrabro javili, da pomagajo Gozdni šoli na nočni straži. Devetčlanska Gozdna šola je bila namreč že tako ali tako utrujena od natrpanega vsakodnevnega programa, poleg tega pa so ravno ta dan prevzeli tudi pripravo večernega programa. Tega so uspešno izvedli, MČ-je pa dokončno utrudili, tako da so zaspali kot faraoni v grobnici.

Ponosno sporočamo, da smo zastavo uspešno ubranili in pridobili delovno silo za pospravljanje tabora na zahodnici! BRAVO NAŠI!!! :D




Danes so nas pričakali temni oblaki, vendar dežja zaenkrat še ni. Upajmo, da so GG-ji postavili dovolj vodotesne bivake.

Zaradi nepredvidljivega vremena je nadaljni program zaenkrat še neznan.

Še majhen posladek kot nagrada za vaše potrpljenje. :)





Nesi pravi: Potrpljenje je booooooooooooooooožja mast!

8 komentarjev:

  1. lep pozdrav iz Sežane Mateju na bivakiranju GG ...pošiljamo vam sonce,da uspejo vse egiptovske pustolovščine:) Martina

    OdgovoriIzbriši
  2. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  3. Se meni zdi, da ste sam malo štrajkali, ker so vas bralci ignorirali! Zdaj ko imaste kar 6 postov pod eno novičko pa že videote objavljate :)

    No, meni je dovolj samo brati o vaših pustolovščinah :) Prihaaaaajaaaam!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne zdržimo več...Egipt prihajamo!!!
    Tle je u marketi zmankalo domačice;)
    LP, Mateja

    OdgovoriIzbriši
  5. ne, ne...nič jih ne ignoriramo.vsak dan komaj čakamo na novičke iz egipta.je pa res, da imajo starši malo lene prstke in nič ne komentirajo.imejte se fajn!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. nč bat...starši kumej čakamo, da kej napišete...skori skori bi še mi prišli k vam v Egipt, kjer se stalno neki dogaja ...zato kar pridno pišite...mi sigurno beremo :) :)
    LP Vesna

    OdgovoriIzbriši
  7. o, vidm, da je Denko spet lepo pordečel:D maturanti pa ... bwge fakultete:P

    OdgovoriIzbriši
  8. Vidm da se "NAROD VAS SLAVI" lepo drži.... ;)))to bi še smela postati RKj šega :))))

    je bilo kratko a sladko :)

    OdgovoriIzbriši