sobota, 16. julij 2011

DEJ BOL NAGLAS RADIO!

V taboru vlada nenavadno vzdušje. Otroci so nemirni. Je razlog polna luna? Težko pričakovane vodne igre, ki se tem trenutku odvijajo v taboru? Ali pa morda dejstvo, da je ta vikend v taboru približno kar 140 taborečih!? Najverjetneje kar vsega po malo. :)
Celo Nesi koraka gor in dol ter okrog vrbe, pod katero vsak dan ustvarjamo tale blog. Navadno je zelo mirna punca, ki nam le vsake toliko kaj prišepne v uho. Nekaj bo že na tem.
Kdaj se je vse to začelo?
Že takoj po včerajšnji objavi!

Naša ekipa se je vrnila v tabor, ki je bil lepo urejen in vsi so bili na nogah. Naš oster nos je takoj zavohal nekaj sočnega.
Poleg staršev, ki so z Murenčki in mlajšimi MČ-ji prišli za vikend pokukat na tabor, smo dobili še prav posebni gostji. Obiskali sta nas novinarki z radia Slovenija 1. Želeli sta intervjuvati naše tabornike od 11. do 14. leta starosti, torej GG-je. Ker so bili vsi še vedno v gozdu v svojih bivakih,



smo ju z avtom odpeljali na njihovo oddaljeno lokacijo in peš (brez obuval) čez jez ter nato skozi gozd. Tako sta tudi sami okusili malo taborniškega življenja (da ne omenjamo pokušanja "mjami" jote, ki smo jo imeli za kosilo!).
Pogovor, ki sta ga opravili z Gozdovniki in Gozdovnicami, boste lahko poslušali v dopoldanskem programu radia Slovenija 1, v soboto 23.7.2011, od 9:00 do 10:00. Vsi bralci bloga predvsem pa STARŠI vljudno vabljeni k poslušanju programa! :)

Po utrudljivem pospravljanju celotnega tabora so MČ-jčke čakale še veščine. Več o njih nekoliko pozneje. :)

Ker so bili naši Medvedki in Čebelice dopoldan tako pridni, so si prislužili prav posebni popoldanski program. Programci so jim organizirali Lov na lisičko! Kdo bi si mislil, da uhca in repek na PP-ju lahko prinesejo takšno veselje in zadovoljstvo, potem ko jih enkrat končno zgrabiš. :)
Pa tudi to še ni bil konec presenečenj. Po večernem programu smo jih odpeljali na senik, kjer so tudi prespali. Nova izkušnja, pa ni koristila le njim. GG-ji v gozdu na bivaku... MČ-ji na seniku... Starejši smo imeli tabor samo zase! Tako smo si lahko privoščili popevanje ob tabornem ognju dolgo v noč, poleg tega pa smo proslavili tudi rojstni dan naše pionirke Maše. Maša, vse naj naj!! :)

A zjutraj je bilo spet treba zgodaj vstati. Do jutranjega zbora ob 8:00, so se v tabor že vrnili MČ-ji in nekateri GG-ji, do devetih pa smo bili že v polnem številu. Toliko udeležencev na taboru že lep čas nismo imeli. Čeprav je ekipa prostovoljcev odpeljala MČ-je na kopanje, da so si vodnice lahko malo oddahnile in imele eno dopoldne zase, je bilo ljudi še vedno veliko.



Morda zato nenavaden občutek in nemir. Naš taborni prostor je OGROMEN (tako ogromen, da bomo domov prišli z dobro kondicijo samo zaradi sprehajanja od šotorov do jedilnice :) ), pa vseeno takšne številčnosti nismo vajeni. Toda tudi na to se bomo privadili, saj smo vendar taborniki! Prilagodljivi kar se da. :)
Naša bela kraljična Nesi se je tudi že nalezla taborniškega duha. Med pisanjem te objave se je že pomirila in celo zaspala. Morda nam uspe narediti kakšni slikico, da jo spoznate tudi vi. :)
Za nas pa ni počitka. Naprej na delo! Vodne igre ne čakajo!




Saj res! Skoraj bi pozabili. Veščine…
Vsaka veščina ima svoje prednosti. Prednost novinarjev je ta, da lahko napišejo pismo svojim mamicam in očkom.

Mamice in Očki POZOR! To so pisma vam:


V petek je prišla iz Ljubljane televizija (radio) in si pretstavljaš naš šootor je bil kot da je pala bomba in predvidevaj da bo tudi doma pala.
Ena (vod Žabice)

Mama na taborjenju se imamo lepo. Moja veščina je novinar. Več ti ne morem povedati. Vse boš izvedla doma
Lana (vod Krokodilčki)

Ko smo se igrali smo vse razmetali. Potem pa smo morali pospraviti. Taborovodja vsako krat za piska kadar je zbor. Za zajterk, malico, kosilo in večirja.
Meta (vod Žabice)

Vodnice so zelo prijazne. Všeč mi je bilo ko sem skakala v vodo. Naj lepše mi je ko smo vzeli vodnici japonke.
Tina (vod Žabice)

Všeč mi je bilo ko so nas špricali z vodo. Skakali smo v vodo na glavo. In ko smo se potapljala z Žigo. V šotoru je padla bomba.
Staš (vod Žabice)

2 komentarja:

  1. mal ste falili...Lana je od krokodilčkov, Ena pa od žabic....ma nič za to.mi že vemo kam kdo spada, važno je le, da imaste se fajn!!!!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. žebice so mislile da jih bo tv snemala.. zato je je bila njihova naloga, da temeljito pospravijo šotor, češ da starši nebi videli da je razmetan.. dejansko deluje :D to smo ponovili tudi naslednji dan ;)

    OdgovoriIzbriši